COVID-19 - Hounisen holder åbent

Hounisen Laboratorieudstyr A/S holder åbent, så du kan bestille varer og få fat i os som vanligt på tlf. 86 21 08 00 og e-mail salg@hounisen.com.

Hos Hounisen er vi bevidste om, at vi varetager en vigtig samfundsmæssig funktion for at sikre forsyningen til hospitaler, laboratorier og klinikker i Danmark. Vi vil gøre alt for at være så fleksible og tilgængelige som muligt, og vi har bemanding på alle væsentlige arbejdsområder, så vi kan besvare din henvendelse og ekspedere dine ordrer så hurtigt, som situationen tillader.

Vi henviser alle vores kunder til at bestille som normalt og i det omfang, der er behov for. For at opretholde forsyningssikkerheden kan vi se os nødsaget til at regulere indkomne ordrer, så kritiske varer fordeles forsvarligt mellem vores eksisterende kunder, der oplever et akut behov.

Hounisen har et stort varelager placeret centralt i Danmark med let adgang til motorvej, hvorfra vi sender lagervarer ud samme dag, som vi modtager ordrer.

Vi er i løbende dialog med vores leverandører for at sikre forsyninger til alle vores kunder. Vi har opgraderet vores lagerbeholdning til 2-3 måneder, men grundet den aktuelle situation kan der være varer, hvor vi oplever forlængede leveringstider.

Oplever du problemer med levering eller modtagelse af kritiske varer, beder vi dig om at tage direkte kontakt på tlf. 86 21 08 00, hvor vi vil undersøge muligheden for at afhjælpe situationen.

Har du brug for hjælp? Kontakt os:
86 21 08 00
salg@hounisen.com

     
 

Hounisen Laboratorieudstyr følger nøje udviklingen af COVID-19 og udmeldingerne fra myndighederne. Vi har indført en række konkrete tiltag, som skal minimere smittespredningen af COVID-19:

  • Alle administrative medarbejdere, der har mulighed herfor, arbejder hjemmefra.
  • Alle medarbejdere tilstede på arbejdspladsen arbejder og spiser isoleret for at minimere smittespredning.
  • Der modtages ikke eksternt besøg i virksomheden.
  • I det omfang møder kan afholdes telefonisk eller via videokonference, gennemføres møderne. Aftalte møder udskydes, eller der findes en alternativ løsning.
  • Vores konsulenter kan træffes på telefonen og kan hjælpe fra hjemmeadressen.
  • Vi tager imod varer fra vores leverandører, og vi leverer fortsat varer, der bestilles pr. telefon, mail, fax eller via hounisen.com