Go to top

Sprøjter til laboratoriet

Sortimentet af sprøjter indeholder Omnifix® sprøjter fra B. Braun, Chirana® sprøjter fra europæiske Chirana T. Injecta, Discardit® sprøjter og Terumo® sprøjter. Du finder således et bredt udvalg af kvalitetssprøjter. Under de forskellige brands finder du både 2-komponente og 3-komponente sprøjter i mange forskellige størrelser med volumen mellem 1-100 ml.

Mange sprøjter hos Hounisen følger det standardiserede Luer system, som beskriver sprøjtens spids og dennes tilslutning til for eksempel kanyler. Luer-systemet er lavet for at sikre tæthed ved væskeoverførsel og Luer standarder lever op til ISO 80369 testmetoder og er defineret i ISO 594. Luer (Luer-Slip / Luer-konus) spidser fungerer på baggrund af friktion, mens Luer Lock (Luer Lok), har et ekstra lukkesystem med gevind. Ved Luer Lock skrues kanylen fast, så den sidder sikkert på sprøjten. Spidser med Luer Lock er centrerede på sprøjten, mens Luer-Konus spidser kan sidde centralt eller i kanten af sprøjten.

Har du spørgsmål vedrørende dit køb af sprøjter eller andet laboratorieudstyr, er du altid velkommen til at kontakte vores veluddannede kundeservice, der sidder klar til at hjælpe dig på tlf. nr. 86 21 08 00 eller salg@hounisen.com.

Læs mere

Hvordan fungerer Luer og Luer Lock systemet?

Luer sprøjterne fungerer på baggrund af friktion, hvor kanylen presses ned over en kegleformet spids for enden af sprøjten. Mens Luer Lock systemet har den tilsvarende kegleformede spids omkranset af en krans med indvendigt gevind.  Så ved Luer Lock skrues kanylen fast, samtid med at keglen presses ind, så kanylen sidder ekstra sikkert på sprøjten. Luer Lock er centrerede på sprøjten, mens spidsen på Luer sprøjter kan sidde centralt eller i kanten af sprøjten.

Hvilke kanyler passer til Luer og Luer Lock systemet?

Kanylerne benævnt Luer og passer til både Luer og Luer Lock sprøjter. Nederst på kanylens holderdel er en lille vulst, der passer i gevindet på Luer Lock.

Hvad er forskellen på en 2 komponent og en 3 komponent sprøjte?

En 2 komponent sprøjte er mest simpel og består blot af hylster og stempel. 3 komponente sprøjter har et ekstra komponent ud over hylster og stempel, nemlig en gummipakning på spidsen af stemplet. Pakningen gør at stemplet glider lettere og det er muligt at dosere mere glidende og præcist.

Hvad er fordelen ved en 3 komponent sprøjte?

Gummipakningen i den 3 komponente sprøjte tætner bedre, det er lettere at aflæse volumen og stemplet glider lettere og mere kontrolabelt.

Læs mindre

Dansk support (kl. 08-16)

Dag-til-dag levering

Hurtig genbestilling

Faguddannet personale