Koniske kolber til forsøg i laboratoriet

Koniske kolber kaldes i daglig tale for Erlenmeyerkolber, da de blev opfundet af den tyske kemiker Richard Erlenmeyer i 1861. Koniske kolber er kendetegnet ved at have en konusformet bund, der fortsætter op i en cylinderformet hals. Halsen kan have varierende diameter, ligesom det er muligt at vælge en type med forstærket kant. Halsens diameter afgør, hvilken type prop der kan anvendes sammen med kolben, for at lave en tætsluttende løsning.

Den koniske form gør kolberne velegnede til miksning, idet indholdet ikke vil ryge op over kanten ved omrystning. Derudover til fordampningen være mindre fra en konisk kolbe end fra eksempelvis et bægerglas, grundet den mindre åbning. Koniske kolber kan – i modsætning til rundkolber eller spidskolber – stå alene på et fladt laboratoriebord, uden hjælp fra kolberinge eller andre remedier.

Koniske kolber er primært fremstillet i glas og anvendes bl.a. til opstillinger i laboratoriet, hvor de indgår som en del af et forsøg med opvarmning. Koniske kolber i glas udmærker sig ved, at de tåler høje varmegrader, autoklavering og kontakt med kemikalier. Koniske kolber kan således anvendes til opvarmning sammen med en bunsenbrænder eller i et vandbad sammen med en klemme og et stativ. Typiske anvendelsesområder til koniske kolber kunne være til titrering eller til fremme af bakteriekulturer i mikrobiologi.

Se gerne det fulde udvalg af kolber til laboratoriebrug i kategorien Glaskolber

Har du spørgsmål til koniske kolber eller ønsker du en bestemt størrelse eller type kolbe, hjælper vores kundeservice dig gerne på 86 21 08 00 eller salg@hounisen.com

Dansk support (kl. 08-16)

Dag-til-dag levering

Hurtig genbestilling

Faguddannet personale