Go to top

 

Alt til rengøring, sterilisering og desinfektion i almen praksis

En komplet rengøringsproces omfatter 3 trin: 1) Rengøring2) Desinfektion og 3) Sterilisation. For at gøre rengøringsprocessen nemmere for dig, har vi her samlet et bredt udvalg af produkter til at hjælpe dig med at opnå den bedst mulige kvalitet indenfor denne proces.

Produkterne er udvalgt med henblik på at sikre dig en både effektiv, økonomisk og korrekt rengøring, der er i overensstemmelse med retningslinjerne angivet i de Nationale Infektionshygiejniske Retningslinjer for Almen praksis (NIR), udgivet af SSI.

Rengøring af ikke-kritisk, semikritisk og kritisk udstyr

I henhold til NIR opdeles instrumenter og andet medicinsk udstyr i tre kategorier baseret på den renhedsgrad, der ønskes opnået:

  1. Ikke-kritisk udstyr - Kontakt med intakt hud eller ingen kontakt med patienten
  2. Semikritisk udstyr - Kontakt med intakte slimhinder eller ikke intakt-hud
  3. Kritisk udstyr - Gennembryder hud eller slimhinder; eller lægges ind i sterilt område

Valget af rengøringsprodukt vil således afhænge både af det pågældende instrument, der ønskes rengjort, samt hvad instrumentet har været i kontakt med. Læs gerne mere i Hounisens guide her.

Læs mere

Til manuel rengøring af instrumenter forhandler vi bl.a. Sekusept® aktiv og Medichem® desinfektionsmidler, der overholder SSI's retningslinjer for manuel genbehandling. Foretrækker du i stedet maskinel instrumentrengøring, kan du hos os finde både opvaske- og vedligeholdelsesmidler til instrumentopvaskere samt indikatortests til kvalitetskontrol.

Er der behov for sterilisation af klinikkens instrumenter, kan du hos Hounisen købe sterilisationsovne og artikler til sikker og enkel tørsterilisering og autoklavering. Vores forbrugsartikler dækker diverse folier, poser og tape, der er beregnet til den høje varmepåvirkning under sterilisation. Vælger du en Amilin® H6 tørsterilisationspose frem for almindelig folie, kan du spare en arbejdsgang, da posen er færdigklippet og svejset sammen i bunden.

Til overfladedesinfektion af inventar og andre udsatte områder i klinikken, tilbyder vi en række forskellige rengøringsløsninger. Du kan vælge mellem præimpregnerede desinfektionsservietter, der er klar til brug, og som har et bredt virkningsspektrum mod bakterier, svampe og vira, herunder MRSA-bakterier. Vi forhandler ligeledes desinfektionsmidler fra Medichem® i sprayflaske eller dunk, der med fordel vil kunne anvendes på større overflader.

Forbrugsartikler til almindelig husholdning og rengøring i klinikken finder du også hos Hounisen. Vi har et bredt udvalg af de mest gængse rengøringsprodukter, såsom rengøringshandsker og -klude, affaldsposer, servietter samt WC-artikler i form af toiletpapir og WC-rens.

Ønsker du hjælp til at bestille et rengøringsprodukt, eller leder du efter en rengøringsløsning, du ikke finder på siden her, er du velkommen til at ringe 86 21 08 00 eller sende en e-mail til salg@hounisen.com.

Læs mindre

Dansk support (kl. 08-16)

Dag-til-dag levering

Hurtig genbestilling

Faguddannet personale