Go to top

Udstyr til celledyrkning fra Sarstedt

SARSTEDTs produkter til celledyrkning er fremstillet af optisk rent polystyren og har gennemgået omfattende kvalitetstests. Du får derfor sikkerhed for celledyrkningsprodukter i særklasse og tryghed i arbejdet med både primære cellekulturer og kontinuerlige cellelinjer. SARSTEDTs celledyrkningsflasker, -plader og -skåle er forsynet med udløbsdato og Lot-nr. for optimal sporbarhed.

Celledyrkningsprodukter fra SARSTEDT bærer kvalitetsstemplet TC Tested, der er din garanti for sterile og rene produkter uden pyrogener eller cytotoxicitet. Læs mere om SARSTEDTs TC Tested-certifikat her.

Opnå vellykket celledyrkning

Celledyrkningsprodukterne fås med 3 vækstflader - en til hver celletype - hvor en tydelig farvekode på hvert produkt gør det let at vælge den rigtige vedhæftningsvariant til netop din celledyrkningsopgave.

  • Standard vedhæftning: Den mest anvendte vækstflade, der passer til de fleste adherente celletyper.
     
  • Vedhæftning +: Den ideelle vækstflade til mere krævende celletyper med ringe vedhæftningsevne.
     
  • Ingen vedhæftning: Den hydrofobe vækstflade er særlig velegnet til suspensions- og hybridomaceller, eller når cellerne ikke skal hæfte.

Læs mere om valg af vækstflade til celledyrkning i Hounisens guide her.

Læs mere

Ofte Stillede Spørgsmål?

Hvad er celledyrkning?

Celledyrkning er en metode til at bevare og opformere celler uden for deres normale miljø. En lille mængde celler sættes i et vækstmedie og placeres under forhold, der er gunstige for cellevækst fx i en lun ovn. Når cellerne har formeret sig, danner de en cellekultur, der er stor nok til at man kan fortage forskellige analyser i laboratoriet.

Hvorfor dyrker man celler?

Celler dyrkes for at opnå cellekulturer af en størrelse der, kan studeres med henblik på at lære mere cellernes biologi, reaktion på forskellige kemiske stoffer, ydre forhold og metoder under kontrolerbare forhold. Dyrkning af cellekultur er en essentiel teknik inden for diagnostik af visse lidelser, konstatering af resistens, i medicinsk forskning med mere.

Hvilke produkter skal man bruge til veludført celledyrkning?

En cellekultur kræver meget rene forhold for ikke at kontamineres. Brug sterile beholdere, petriskåle, celledyrkningsflasker, pipettespidser, udstrygningspatler med mere. Hounisens celledyrkningsudstyr i plast er sterilt og pakket enkeltvist, så det er nemt at gå til. Er udstyret af glas anbefales at sterilisere inden brug, da forurenet udstyr kan ødelægge celle- og vævskulturer. Ofte skal anvendes en dyrkningsovn for at opretholde den optimale temperatur.

Hvordan starter man en cellekultur?

Cellerne overføres fra en eksisterende cellekultur, blod, urin, vævsprøver m.m. Forskellige celletyper har forskellige krav til vækstoverflade og vækstmedie. Fx vokser bakterieceller gerne på et fast medie i en petriskål, mens humane celler ofte foretrækker en fastoverflade at hæfte til og vokse på.

Hvordan opretholder man et konstant miljø til cellekultur?

Cellevækst foregår optimalt ved en fast temperatur i en lun dyrkningsovn med CO2-styring. CO2-udveksling er vigtig for cellernes vækst og derfor skal låget på dyrkningsbeholderen enten være løst eller med filter. Udluftningen er essentiel for at skabe det miljø, der understøtter optimal cellevækst, ved regulering af metabolske biprodukter, temperatur med mere.

Læs mindre

Dansk support (kl. 08-16)

Dag-til-dag levering

Hurtig genbestilling

Faguddannet personale