Indsamling af kapillære blodprøver

Kapillære blodprøver anvendes til en bred vifte af undersøgelser på hospitaler og i lægeklinikker. Hvilke indsamlingsprodukter der er relevante, afhænger af prøvens art, lige som der ofte er opsamlingsprodukter præpararerede for bedst mulige opbevaring af blodprøverne. Hos Hounisen dækker vi de forskellige behov med et bredt udvalg af prøveglas med og uden præparering, lancetter og forsendelsesrør.

For enkle og sikre kapillære blodprøver, hvor kun en lille mængde blod er nødvendig anvendes ofte lancetter/fingerprikkere til at prikke et lille hul i en finger, hvorfra blodet trykkes ud. Lancetter fås i flere udgaver og størrelser så det er muligt at finde en der passer den enkelte bruger. Fra Sarsted forhandler vi Safety-Lanzette, de farvekodede lancetter er i forskellige tykkelser og længder og sikkerhedsfunktionen sikrer at lancetten ikke stikker for dybt. Fås med nål eller klinge til neonatale prøver. Til babyer og småbørn findes også STERIHEEL hællancetter. Vi forhandler desuden også de helt enkle lancetter i rustfrit stål.

Når fingeren er perforeret med en blodlancet, kan man vælge at overføre bloddråben til et prøverør. Sarstedt har udviklet de innovative systemer Microvette®, Multivette® og Minivette® til netop dette formål, de fås med eller uden præparering, der passer til forskellige formål. Rørene er med skørt/falsk bund for at sikre en håndterbar størrelse, der kan passe i stativer og automatiske analysesystemer. Hvis prøverne skal sendes, er det vigtigt at sætte sig ind i reglerne, læs evt. vores guide – Send dine prøver forsvarligt af sted med posten.

Læs mere

Microvette® 100 er til opsamling af 100 µl kapillært blod via et kapillarrør, der allerede er integreret i Microvetten. Når der er prikket hul på fingeren, sættes kapillarrøret hen til dråben, blodet suges automatisk ind i røret og når det er fyldt, er der opsamlet præcis 100 µl. Hvis der er præparering i Microvetten er dette afmålt, så koncentrationen bliver rigtig ved de 100 µl. Præparering forhindrer fx koagulation af blodet.

Multivette® – kan bruges både til kapillære- og venøse blodprøver. Blodet kan suges direkte op i multivetten via kapillarrøret på multivetten, eller venøst blod opsamles ved at sætte Luer adaptoren fra nålen direkte på Multivetten. Multivetten kan desuden centrifugeres, så opsamlingsrør og centrifugerør er kombineret i et. Der er forskel på maksimum centrifugering afh. blandt andet præparationen, så tjek de enkelte produkter inden centrifugering.

Minivette® er et lille prøverør med pipettefunktion, der med fordel kan anvendes til point-of-care test. Prøven opsamles sikkert uden kontakt med omgivelserne, og overføres præcist til testkort eller mikrorør.

Har du brug for hjælp til at vælge dette rette produkt, så kontakt vores kundeservice på salg@hounisen.com eller 86 21 08 00. Kundeservice er bemandet med dansktalende, venlige og veluddannede medarbejdere, der vil gøre deres bedste for at hjælpe dig.

Dansk support (kl. 08-16)

Dag-til-dag levering

Hurtig genbestilling

Faguddannet personale