DURAN® skruelåg til glasflasker med GL-gevind 

Et godt låg, der slutter tæt til flasken, er lige så vigtigt som en god laboratorieflaske, i denne kategori finder du forskellige typer af DURAN® skruelåg. DURAN® skruelåg følger standard GL-størrelser. Prøv fx de almindelige blå skruelåg med hældering eller låg til de ekstra stærke Youtility flasker, membranskruelåg, låg med Teflon-pakning samt skruelåg med hul. Alle skruelåg er med riller, for lettere og ergonomisk håndtering. 

DURAN® almindelige blå skruelåg til GL-flasker er fremstillet i PP og kan autoklaveres ved 121 °C og tåler optil 140 °C. Ved at bruge en hældering sammen med skruelåget sikres ikke kun et tætsluttende låg, men også sikkert at kunne hælde fra flasken uden at dryppe. 

DURAN® membranskruelåg i en ny forbedret udgave, hvor gasraten er øget via 0,2 µm PTFE-membran og større huller i låget. Membranlåg har den egenskab, at de er både tætte og gennemtrængelige på samme tid. Låget har tre huller i toppen, og bagved ligger en PTFE-membran. Skruelåget tåler autoklavering 3-5 gange før det skal skiftes ud, hvilket gør, at den kan anvendes sterilt. Membranens mikroporøse struktur muliggør steril gasudveksling i begge retninger, mens gennemtræning af væsker og faste stoffer ikke er muligt, derved forbliver sterilt indhold sterilt. Membranen mindsker risiko for overtryk og vakuum. 

Skrugelåg med PTFE (Teflon)-pakning sikrer højeste tæthed og ved at tilføje en hældering får de drypfri omhældning. I Hounisens sortiment findes flere udgaver, Fx DURAN® premium skruelåg, der Takket være modstandsdygtigt materiale er velegnede til processer, der er både kemisk og termisk krævende. Premium lågene tåler temp. fra –196 °C til +260 °C som fx sterilisering. Dermed er låg med PTFE-pakning populære i medicinalindustrien. Den tætte hætte gør også disse låg til et godt valg ved langtidsopbevaring af væsker. 

Alternativt kan købes standard skruelåg med PTFE-pakning som tåler temperatur op til 140 °C og autoklavering. Hælderinge og ekstra PTFE-indlæg kan købes separat. 

DURAN® skruelåg med hul centralt i toppen er kompatible med standard laboratorieflasker med GL-gevind. Lågene er røde og fremstillet i glasforstærket PBT, PBT er en termoplastisk polymer, der giver høj temperaturresistens og høj kemikalieresistens. Skruelåg med hul kan med fordel anvendes sammen med silikone –teflon pakning med hul, der også kan købes hos Hounisen. Til anaerobe kulturer kan anvendes bromobutylgummiprop, der sikrer lav luft-, gas, og fugtpermeabilitet. Proppen har syv markerede fordybning til prøvetagning, materialet lukker hullerne til efter første penetrering, så den igen er sikker. Proppen kan autoklaveres. 

Finder du ikke det, du søger, så kontakt kundeservice på salg@hounisen.com eller 86 21 08 00

Dansk support (kl. 08-16)

Dag-til-dag levering

Hurtig genbestilling

Faguddannet personale