Go to top
Guides
Denne guide er skrevet af:
Jan Locher, Produktspecialist
Tilbage til oversigt
Kom godt i gang med ultralyd i din praksis
VINNO er den ideelle ultralydsscanner til almen praksis eller speciallægeklinikken. VINNO ultralydsscannere bygger på en unik RF-platform, der sikrer den højeste billedkvalitet til priser, hvor alle kan være med.

VINNO's innovative RF-platform producerer ultraskarpe billeder i højopløst kvalitet med minimal støj. Organspecifikke pre-sets hjælper dig til let og hurtigt at få indstillet billederne perfekt i den travle hverdag.

Ultralydsapparater fra VINNO skiller sig positivt ud på flere afgørende parametre:

 • Støjsvag og hurtig opstartstid (<30 sekunder)
 • Brugervenlig software med specialprogrammer
 • Wi-fi, Bluetooth, e-mail og mulighed for patientprogram

Se det komplette udvalg af VINNO ultralydsscannere, og få meget mere viden om ultralyd her.

Oplev selv alle fordele med VINNO

Hounisen® er eksklusiv forhandler af VINNO i Danmark, og kan derfor tilbyde VINNO's kraftfulde ultralydsscannere til yderst attraktive priser. Vi tilbyder gratis udlån i op til 14 dage på VINNO E10P og E35, når du skriver dig op til en demonstration.

Hounisen® samarbejder med Nykredit Leasing og kan tilbyde en attraktiv leasingaftale uden gebyr og udbetaling - se mere på vinno.info.

Læs mere

Kursus i ultralyd til almen praksis

Hounisen® tilbyder et professionelt kursus, der er særligt tilpasset brugen af ultralyd i almen praksis.

Undervisningen foretages af en fagligt kyndig ekspert på området, der styrker din viden og klæder dig på til at foretage pålidelige ultralydsundersøgelser i klinikken:

 • Teoretisk introduktion til ultralyd.
 • Praktisk gennemgang af VINNO-ultralydsscanner og tilhørende prober.
 • Øvelse i scanning af abdomen, nyre/urinveje, bevægeapparat m.m.

Underviser: Jack Xu, MD, Ph.d.-studerende, Rigshospitalet, Afd. for Røntgen og Skanning

Gennemførsel forudsætter, at der samles et hold på min. 12 deltagere.

Spørgsmål til ultralyd? Kontakt Hounisen®

Har du spørgsmål til ultralyd, eller ønsker du hjælp til at bestille en vare hos Hounisen®? Vores faguddannede medarbejdere sidder klar alle hverdage kl. 8-16 (fredage kl. 8-15.30):

(+45) 86 21 08 00
salg@hounisen.com

Serviceaftale: Få hurtig hjælp og service

Hounisen® tilbyder i samarbejde med Service-afdelingen en årlig serviceaftale på dit ultralydsapparat. Med en fast serviceaftale opnår du bl.a.:

 • Driftsstabilitet og øget patientsikkerhed.
 • Fuld dokumentation i forbindelse med tilsyn, kvalitetskontrol el.lign.
 • Nyeste opdateringer til den eksisterende software.

Service-afdelingen er Hounisens® tekniske samarbejdspartner, der servicerer medicinsk udstyr i hele Danmark. Kontakt Service-afdelingen, og få et uforpligtende tilbud:

Hounisen® har udvalgt de probetyper, som er mest effektive og bedst egnede til hhv. VINNO 5, 6, E10 og E35 her. Find en komplet oversigt over hvilke prober, der passer til din VINNO ultralydsscanner herunder.

VINNOs prober er baseret på den innovative Pure wave teknologi. Teknologien giver en højere sensitivitet af probernes keramiske materiale og en lavere forvrængningsgrad i detektionen af de returnerende ultralydsbølger. Det medfører bedre vævspenetration og højere billedopløsning.

På baggrund af ekspertrådgivning har vi matchet scannere og prober, så de tilsammen udgør en effektiv, funktionel og intuitiv løsning, der sikrer maksimal brugerglæde.

Læs mere, og se billeder af de enklete prober her, eller bestil den ønskede probe direkte her.

 


Prober til VINNO ultralydsscannere


V6


E10P


E35


A5


R300

 


Convex probe, abd, gyn/obs, F2-5C


x


x


x


 


x

 


Linear probe, muskuloskeletal, F4-12L
(alm. scanning af sener og muskler)
Varenummer: 0015.1105


x


x


x


 


x

 


Convex probe, gyn/obs, abd, F2-5CE
(scanning i maveregionen)
Varenummer: 0015.1110


x


x


x


 


x

 


Linear probe, reuma, X6-16L, VINNO
(højtopløst scanning af sener og muskler)
Varenummer: 0015.1115


x

 


x


 


x

 


Linear probe, reuma, derma, X10-23L
(Rheumatologi og hud)
Varenummer: 0015.1120


x

 

 

 

 

 


Cardiac probe, ekkokardiografi, G1-4P
(hjertescanning)
Varenummer: 0015.1125


x

 


x


 


x

 


Endocavity probe, vaginal, G4-9E
(vaginal scanning)


x

 


x


 


x

 


Endocavity probe, vaginal, F4-9E


x


x


x

 


x

 


3D/4D obstetrisk abd, D3-6C
(4D-scanning af fostre gennem maven)
Varenummer: 0015.1135


x

 


x

 

 

 


Abdominal probe, X2-6C

 

 


x


 


x

 


3D/4D obstetrisk abd, D2-6C

 


x


x


 


x

 


3D/4D obstetrisk abd, D3-6CE


x


x

 

 

 

 


Convex probe, gyn/obs, abd, G2-5C


x


x


x


 


x

 


Linear probe, muskuloskeletal, X4-12L


x


x


x


 


x

 


Convex probe, A2-5C, Vinno A5
Varenummer: 0015.1140A5

      x  
 


Linear probe, A4-12L, Vinno A5
Varenummer: 0015.1141A5

      x  
 


Endocavity probe, A4-9E, Vinno A5
Varenummer: 0015.1143A5

      x  


Kontakt Hounisen®

Vi hjælper med at finde den VINNO-probe, der bedst opfylder dine behov:

(+45) 86 21 08 00
salg@hounisen.com

Deltagerne på årsmødet for Dansk Almenmedicinsk Ultralydsselskab (DAUS) kunne for første gang opleve den helt nye ultralydsscanner VINNO G65 i Danmark.

DAUS' 8. årsmøde var der rig mulighed for at blive opdateret på den nyeste viden om ultralyd i almen prakis og møde de førende danske forskere indenfor feltet.

Årets temaet var: "Præ- og postgraduat uddannelse point-of-care ultralyd – hvad ved vi og hvad skal fremtiden bringe?" Der blev bl.a. holdt oplæg om, hvordan Point-of-care ultralyd (POCUS) kan og bør integreres i den almenmedicinske speciallægeuddannelse og hvilke muligheder fremtidens ultralydsuddannelse kan tilføre faget.

Hele eftermiddagen var der sat tid af til hands-on træning, hvor deltagerne under kyndig vejledning fik praktisk erfaring med ultralyds mange forskellige anvendelsesområder.

Deltagerne kunne på Hounisens® leverandørstand afprøve VINNO E10, VINNO E35 og den helt nye VINNO G65 ultralydsscanner, der integrerer støjreducerende VLucid® teknologi med værktøjer bygget på kunstig intelligens (AI).

Tilbagemeldingerne på DAUS var yderst positive, særligt den høje billedkvalitet, som VINNO ultralydsscannerne leverer til prisen - set i forhold til markedets generelle prisniveau.

Årsmødet for DAUS fandt sted den 3. november 2023 i Middelfart. Der var rig mulighed for at få opdateret både den teoretiske og praktiske viden om ultralyd i almen praksis og besøge den åbne leverandørudstilling.

Kort om DAUS

"DAUS – Dansk Almenmedicinsk Ultralydsselskab – er en forening for alle, der vil fremme brugen af ultralyd i almen praksis i Danmark. Foreningens formål er at fremme forskning, kvalitetsudvikling, uddannelse og hensigtsmæssig brug af ultralydsdiagnostik i almen praksis. Som medlemmer optages læger, medicinstuderende,  og andre sundhedsfaglige med tilknytning til almen praksis."

Kilde: daus-online.dk


Blev du forhindret i at deltage fysisk i årsmødet?
Se optagelserne her eller via DAUS's Facebookgruppe.

Nyttige links

Se mere på DAUS-Online her.

Hounisen® deltog på årsmødet for Dansk Ultralyddiagnostisk Selskab (DUDS) med den innovative ultralydsscanner VINNO E35.

Fokus på DUDS' Årsmøde 2023 var "Prægraduat ultralydsundervisning til medicinstuderende". Der blev være rig mulighed for træne basale ultralydsfærdigheder og opleve fremtidens undervisning indenfor ultralydsfeltet.

Årsmødet bestod af undervisningsoplæg á 10 min. (universitetsoplæg og young investigator-oplæg) samt et arrangement udenfor auditoriet med adgang til flere VR-stationer.

På Hounisens® leverandørstand kunne alle deltagere afprøve ultralydsscanneren VINNO E35 til træning af basale ultralydsfærdigheder.

Kort om DUDS

Alle med interesse for diagnostisk ultralyd kan blive medlem af DUDS.
Selskabet har til formål at fremme teoretiske og praktiske fremskridt indenfor ultralyd og er en del af EFSUMB, den europæiske sammenslutning af ultralydselskaber.

Kilde: duds.dk

Nyttige links

Den 18. marts 2023 afholdte medicinstudenterforeningerne FAM Aarhus og SATS Aarhus i fællesskab FAM-dag på VIA Campus N i Aarhus. Hounisen® havde i den forbindelse udlånt et VINNO ultralydsapparat for at sikre en virkelighedstro simulation af de scenarier, der kan opstå i akutmodtagelsen.

Sacha Liv Roest, Formand i FAM Aarhus, beretter om FAM-dagen 2023 og om oplevelserne med VINNO og Hounisen®:

"FAM-dag er en simulations dag hvor vi simulerer en fælles akutmodtagelse med scenarier, som man kan komme ud for i den virkelige verden.

Arrangementet består af cirka 80 mennesker heraf kursister, instruktører, arrangører og figuranter. Her er kursisterne redderelever, medicin- og sygeplejerskestuderende. Deres opgave er at blive udfordret fagligt samt øve sig i kommunikation på tværs af faggrupper. Dertil kom feedback fra færdigudlært fagpersonale.

Dagen gøres så virkelighedstro som muligt, med ægte udstyr og ægte mennesker der spiller patienter. Vi var bl.a. så heldige at få lov at låne en VINNO ultralydsscanner fra Hounisen Laboratorieudstyr A/S.

Det var en fantastisk oplevelse at være i kontakt med Hounisen Laboratorieudstyr A/S. Der blev skrevet en mail et par måneder forinden arrangementet til firmaet med henblik på udlån af en ultralydsscanner. Allerede få dage efter kom der svar tilbage med positiv reaktion. Der skulle bare angives hvilken, hvor, hvornår og hvor længe, så ville de stille op med en ultralydsscanner. Helt fantastisk service. På selve dagen blev ultralydsscanneren fragtet lige til døren af den sødeste medarbejder fra firmaet.

"Allerede få dage efter kom der svar tilbage med positiv reaktion. Der skulle bare angives hvilken, hvor, hvornår og hvor længe, så ville de stille op med en ultralydsscanner. Helt fantastisk service."

Sacha Liv Roest, Formand i FAM Aarhus

VINNO ultralydsscanneren blev flittigt brugt til FAST-scan samt diagnosticering af cholelithiasis. Der kom generelt positiv respons fra alle kursisterne. Det at der havde været en ultralydsscanner til rådighed gjorde casen langt mere virkelighedstro og kursisterne fik lov at øve deres færdigheder på dagen.

Efter kurset blev ultralydsscanneren hentet af samme søde medarbejder som tidligere.

Generelt vil vi sige, at det har en fornøjelse at være i kontakt med Hounisen Laboratorieudstyr A/S. Vi håber meget at komme til at samarbejde med dem igen til fremtidige kurser."

Hounisen® siger tak for den meget positive tilbagemelding. Vi glæder os over at have bidraget til at skabe en udbytterig dag for alle deltagende.

Vil du vide mere?

Følg med på Facebook, eller besøg de respektive hjemmesider og bliv klogere på foreningernes vigtige arbejde:

 • FAM Aarhus (Foreningen for Akutmedicin)
 • SATS Aarhus (Studerendes Anæstesiologiske og Traumatologiske Selskab)
 

Den 24. oktober 2023 afholdte Studenterforeningen for Idrætsmedicin Odense (SIMO) endnu engang et succesrigt ultralydskursus for medicin-, kiropraktorstuderende og fysioterapeuter på Odense Universitetshospital.

De studerende kunne blive klogere på fremtidens stetoskop - ultralydsapparatet - til en hel undervisningsaften med både oplæg og hands-on træning. Hounisen® havde i den forbindelse stillet 5 VINNO ultralydsapparater til rådighed for at hjælpe fremtidens idrætsmedicinere med at styrke deres viden om ultralyd.

Her blev VINNO's ultralydsscannere flittigt brugt til at scanne strukturer i bevægeapparatet, primært med fokus på led, sener, muskler og slimsække i skulder, knæ og ankler. Der blev taget rigtig godt imod både VINNO-apparaterne og bidraget fra Hounisen®:

"Først og fremmest vil vi bare endnu engang sige tusind tak for en super fed aften, som kun var mulig med hjælp fra jer! Ultralydsapparaterne fungerede så godt, og der har været stor begejstring fra vores medlemmer!"

Nanna Knudsen, næstformand, på vegne af SIMOs bestyrelse

Aftenens underviser var Ulrich Fredberg, der er speciallæge i reumatologi, hæmatolgi og intern medicin og adjungeret professor i Idrætsmedicin og Ultralydsdiagnostik på OUH. Han er desuden overlæge på Institut for Idrætsmedicin i Bispebjerg og Sportscenter Nordjylland samt medforfatter til flere bøger om ultralyd og idrætsskader.

Hold øje med SIMO's Facebook-gruppe for info om lignende arrangementer. Kurset er gratis for SIMO-medlemmer.

Hounisen® siger tak for den meget positive tilbagemelding. Vi glæder os over at have bidraget til at skabe en udbytterig dag for alle deltagende.

Nyttige links

 

VINNO - Designet til at indfri de højeste forventninger

Oplev selv alle fordelene med ultralyd i din egen klinik.

Hounisen® tilbyder gratis udlån af en VINNO E10P eller E35 ultralydsscanner.
Skriv venligst til salg@hounisen.com for nærmere aftale.

 

VINNO E35


Højeste billedkvalitet til prisen

 • Højopløst 19” LCD-skærm og 10" touchscreen
 • 3D-/4D-gengivelsesteknologi
 • Fleksibelt workflow med smart motion touch-betjening
 • Højdejusterbar for god ergonomi
 • 2 års produktgaranti

Fuld produktbeskrivelse her.

VINNO E35 kan leveres inkl. 3 prober:

 • F2-5CE Convex probe – abdomen, OB/GYN, urologi
 • F4-12L Linear probe – vascular, MSK/nerve
 • G4-9E Endocavity probe – vaginal, OB/GYN, urologi

VINNO E10P


Ideel til almen praksis

 • Højopløst 19” LCD-skærm og 10" touchscreen
 • 3D-/4D-gengivelsesteknologi
 • Støjsvag og hurtig opstartstid (<30 sekunder)
 • Kan tilkobles stort set alle typer prober
 • 2 års produktgaranti

Fuld produktbeskrivelse her.

VINNO E10 kan leveres inkl. 3 prober

 • F2-5CE Convex probe – abdomen, OB/GYN, urologi
 • F4-12L Linear probe – vascular, MSK/nerve
 • G4-9E Endocavity probe – vaginal, OB/GYN, urologi

Få et tilbud eller book gratis udlån

Bliv kontaktet

+45 86 21 08 00

salg@hounisen.com

Tilbage til oversigt

Dansk support (kl. 08-16)

Dag-til-dag levering

Hurtig genbestilling

Faguddannet personale