Go to top
Nyheder
Denne guide er skrevet af:
Jan Locher, Produktspecialist
Tilbage til oversigt
SARSTEDT BIOFLOAT™ til 3D-celledyrkning
At dyrke 3D-cellekulturer er udfordrende og tidskrævende. Med de innovative BIOFLOAT™ cellekulturplader tilbyder SARSTEDT nu en pålidelig løsning til hurtig og reproducerbar produktion af ensartede, runde sfæroider.

BIOFLOAT™ celledyrkningsplader fra SARSTEDT er ideelle til 3D-kultivering af spheroider. BIOFLOAT™ har en anti-adhæsiv overflade, der gør det muligt for celler at danne celle-celle-kontakter uden at klæbe til overfladen.

 

Sfæroidekulturer med BIOFLOAT™


At dyrke 3D-cellekulturer er udfordrende og tidskrævende. Med de innovative BIOFLOAT™ cellekulturplader tilbyder SARSTEDT nu en pålidelig løsning til hurtig og reproducerbar produktion af ensartede, runde sfæroider.

Innovativ løsning


Den nye anti-klæbende overflade på BIOFLOAT™ cellekulturpladerne fungerer som en non-stick belægning. Cellerne danner celle-celle-kontakter og klæber for at danne én, ensartet rund sfæroid pr. brønd (>95%).

Læs mere

 

BIOFLOAT™ Insights - 3D celledyrkning i aktuel forkning

Med BIOFLOAT™ kan sfæroider dannes hurtigt og reproducerbart. BIOFLOAT™ bruges i en række forskellige områder af biomedicinsk forskning, såsom cancer- og stamcelleforskning, i den prækliniske fase af lægemiddelforskning og i toksikologiske undersøgelser.

Se, hvilke celler der allerede er blevet dyrket med BIOFLOAT™ her.

Strålebeskyttende strategier


Prof. Dr. Diana Klein bruger BIOFLOAT™ i sin forskning til udvikling af strålebeskyttende strategier for at minimere skadelige virkninger af tumorstrålebehandling på sundt væv.

Med BIOFLOAT™ kan hun arbejde xeno-frit - uden at bruge animalske produkter.

 

Downstream-applikationer


PD Dr. Antonina Lavrentieva udvikler 3D-cellekultursystemer i sin forskningsgruppe, som kan bruges til downstream-applikationer, f.eks. i lægemiddelforskning.

3D-cellekultur giver mere pålidelige resultater, da fysiologiske forhold er bedre simuleret.

Se video

 
     

Hjerte-embryogenese og hjertesygdomme


Dr. Michel Pucéat forsker i hjerte-embryogenese og hjertesygdomme. 3D-cellekultur bruges til at efterligne hjertemorfologi og til at oversætte forskning fra dyre- til menneskemodeller.

BIOFLOAT™ bruges til at muliggøre aggregering af patientspecifikke iPSC'er (inducerede pluripotente stamceller).

Se video

 
     

Hypoxiforskning


Sandra Dienemann bruger BIOFLOAT™ i sit arbejde med hypoxiforskning.

BIOFLOAT™ tilbyder en pålidelig løsning på udfordringerne i 3D-cellekultur. Sandra Dienemann bruger BIOFLOAT™ i sin forskning om hypoxi til at generere ensartede runde sfæroider.

Se video

 
     

Lægemiddeltoksicitet og humant lægemiddelrespons


Prof. Volker Lauschke forsker i in vitro-modeller for at tillade mere pålidelige forudsigelser af lægemiddeltoksicitet og humant lægemiddelrespons.

Dyrkning af 3D-cellekulturmodeller, er nøglen til at producere meningsfulde eksperimentelle resultater, der indsnævrer den translationelle kløft mellem præklinisk forskning og kliniske undersøgelser.

Se video

 

Indenfor biomedicinsk forskning er in vitro-modeller stort set uundværlige. Den mest konventionelle form er den todimensionelle cellekultur, men der kan opstå uoverensstemmelser, når resultaterne overføres til en hel organisme. Målet med tredimensionelle cellekulturer er derfor at lukke dette hul mellem in vitro- og in vivo-situationen.

Sfæroidkulturer tilbyder en enkel og omkostningseffektiv variant af 3D-cellekulturen. Cellerne danner et tredimensionelt cellulært aggregat med udtalte celle-celle- og celle-matrix-kontakter.

Den nye BIOFLOAT™ cellekulturoverflade gør det muligt at producere sfæroider hurtigt og reproducerbart

Sfæroider dyrket ved hjælp af BIOFLOAT™ har en meget jævn, rund form. Derudover kan dannelsen af præcis én sfæroid pr. brønd opnås. Det gør BIOFLOAT™ særligt velegnet til analyser med høj kapacitet, hvor det er særligt vigtigt at undersøge præcis én symmetrisk sfæroid pr. brønd.

BIOFLOAT™-belægningen er robust, selv ved flere vasketrin eller mekanisk påvirkning fra en pipettespids forringes ydeevnen ikke.

BIOFLOAT™ bruges inden for en række forskellige områder såsom cancer- og stamcelleforskning, i den prækliniske fase af lægemiddelforskning og i toksikologiske undersøgelser. Sfæroidkulturer forbedrer effektiviteten og pålideligheden af prækliniske cellemodeller i disse applikationer.

Derudover bidrager BIOFLOAT™ til at reducere brugen af dyreforsøg. Læs mere her.

   
 

Fig.: 100 μl af en suspension af primære humane hepatocytter med en koncentration på 25.000 celler/ml (svarende til 2.500 celler/brønd) blev podet pr. brønd. Efter sfæroiddannelse blev 50 μl medium udskiftet efter 48-72 timer.

 

 

Fig.: 200 μl af en suspension af 3T3-celler med en koncentration på 30.000 celler/ml (svarende til 6.000 celler/brønd) blev podet pr. brønd. Brønde med nøjagtig en sfæroid blev identificeret og plottet i procent som funktion af inkubationstid.

 
     

Fig.: 200 μl af en suspension af 3T3-celler med en koncentration på 30.000 celler/ml (svarende til 6.000 celler/brønd) blev podet pr. brønd. Den relative cirkularitet af de dannede sfæroider blev bestemt og plottet som en funktion af tiden. Jo højere værdi, desto rundere sfæroid. En værdi på 1 ville svare til en perfekt cirkel.

 

 

 

Robust belægning


I modsætning til hydrogel-baserede produkter svækkes den ultratynde BIOFLOAT™ polymerbelægning ikke af vask eller mekanisk påvirkning af pipettespidser.

 

   
 

Fig.: Brøndens bund blev let ridset ved hjælp af en standardpipettespids (en gang hele vejen rundt med moderat tryk) og kraftigt ridset (30 s med stærkt tryk). 200 μl af en suspension af 3T3-celler med en koncentration på 30.000 celler/ml (svarende til 6.000 celler/brønd) blev derefter podet pr. brønd.

 
     
     
 

Det siger brugerne

 
     
 

"By using BIOFLOAT™ products, we considerably minimise these sources of error."

PD Dr. Antonina Lavrentieva, Leibniz Universität Hannover

 
  🙶  -  🙷  
     
 

"I used the plates for spheroid cultivation of primary and iPSC derived cells. It shortened my workflow significantly as I don´t have to precoat my plates anymore. The spheroids shape was highly reproducible and the culture was very active in later measurements. I can recommend the plates to everyone working with neuronal spheroids."

Jasmin Schäfer, NMI Reutlingen

 
  🙶  -  🙷  
     
 

"With SARSTEDT BIOFLOAT™, my cells aggregate within more uniform spheroids than before, even without any centrifugation of the plate."

Dr Michel Pucéat, INSERM U1251/Marseille Medical Genetics

 
  🙶  -  🙷  
     
 

"I have noticed that when using BIOFLOAT™ plates from SARSTEDT, the cells very quickly aggregate to form nice, round spheroids."

Sandra Dienemann, Leibniz Universität Hannover

 
  🙶  -  🙷  
     
 

"The Biofloat plates saved our organoid cultures and we aim to use them from now on."

Sol Da Rocha, University of Lund

 
  🙶  -  🙷  
     
 

"We use the BIOFLOAT™ plates for spheroid culture of MCF10A cells. Very easy and simple to use. You achieve very reproducible results."

Petra Snyder, TU Darmstadt

 
     

Find nyttige informationer og downloads i oversigten herunder:

Få svar på dine spørgsmål til 3D-celledyrkning og BIOFLOAT™ celledyrkningsplader fra SARSTEDT her.

 
     
BIOFLOAT™ minibrochure   BIOFLOAT™ brugsvejledning (EN)
     
 
     
BIOFLOAT™ FAQ   BIOFLOAT™ produktbrochure
     

Interesseret i BIOFLOAT™?

Få tilsendt de nyeste materialer

+45 86 21 08 00

salg@hounisen.com

Tilbage til oversigt

Dansk support (kl. 08-16)

Dag-til-dag levering

Hurtig genbestilling

Faguddannet personale