Go to top
Nyheder
Denne guide er skrevet af:
Jan Locher, Produktspecialist
Tilbage til oversigt
Derfor skal du vælge SARSTEDT centrifugerør
SARSTEDT centrifugerør har gået sin sejrsgang verden over og er blevet en klar favorit i adskillige danske laboratorier. Det skyldes rørenes robuste og ergonomiske design samt den konsekvente og tårnhøje kvalitet, der sikres under fuldautomatiserede og rene produktionsforhold.

SARSTEDT er på verdensplan en af de største producenter af centrifugerør, der fremstilles under fuldautomatiserede produktionsforhold på egen fabrik i Tyskland.

Centrifugerørene er kendetegnet ved stor formbestandighed - selv når de udsættes for høje centrifugeringshastigheder eller nedfryses til lave temperaturer. En ekstra forstærkning af polypropylenrørene gør, at de kan centrifugeres ved 20.000 x g. Det gør SARSTEDT centrifugerør til det mest robuste og alsidige valg til prøvehåndtering i det moderne laboratorium.

Derudover har SARSTEDT centrifugerør et ergonomisk optimeret skruelåg, som kun skal drejes en ½ omgang for at holde helt tæt. Skruelåget er let at åbne, da det ikke skal efterspændes. Det er godt for hænderne - både for dig, der skal åbne og lukke tit, eller modtage røret fra andre.

SARSTEDT centrifugerør med spids bund er CE-mærkede, ikke-cytotoksiske, fri for DNA, DNase/RNase og PCR-inhibitorer samt pyrogen-/endotoksinfrie. De fås desuden i en steril udgave (Biosphere® plus) samt i specialdesignede versioner, fx med stregkodemærkning. Du kan hurtigt downloade Batch certifikater online, der bekræfter rørenes kvalitet og renhed.

Se komplet sortiment →Download certifikat

 Download certifikat

 

PCR Performance Tested

✓ DNA-fri
✓ DNase-fri
✓ RNase-fri
✓ PCR-inhibitorfri

Biosphere® Plus

✓ DNA-fri | ✓ Steril
✓ DNase-fri | ✓ ATP-fri
✓ RNase-fri | ✓ Pyrogen-fri ✓ PCR-inhibitorfri

Få hurtigt svar på dine spørgsmål med SARSTEDT Tube Finder, f.eks. ved hvilken hastighed du kan centrifugere dit rør.

Du vil blive viderestillet til SARSTEDTs hjemmeside. Vælg et input i tabellen, og vent venligst, mens resultat indlæses.

Prøv interaktiv Tube Finder →

SARSTEDT centrifugerør har været brugt i årtier til utallige formål. Rørenes høje kvalitet sikrer, at de kan bruges til både centrifugering og nedfrysning uden at tage skade. Centrifugerørene holder tæt, beholder formen og bliver hverken skæve i gevind eller låg.

Det er imidlertid ikke de eneste unikke kvaliteter ved de populære centrifugerør. Herunder vil du kunne se en komplet liste over alle fordelene ved at vælge et centrifugerør fra SARSTEDT.

 • Hurtig centrifugering: Polypropylenrørene kan centrifugeres ved 20.000 x g (testet ved 20 °C i 20 minutter).
   
 • Sikker forsegling: Rørene er testet lækagetætte i henhold til konventionen om International Transport af Farligt Gods ad Vej (ADR). De kan derfor anvendes til særligt radioaktive, smitsomme eller dyrebare prøver.
   
 • God ergonomi: Et optimeret design med dobbeltgevind sikrer, at røret kan åbnes med én hånd ved kun at skrue 3/4 omgang.
   
 • Høj renhed: Rørene produceres under fuldautomatiske forhold, hvilket sikrer rene og kontamineringsfrie produkter, der bl.a. er et krav ved sporstofanalyse.
   
 • Enestående klarhed: Rørene produceres af ren polypropylen af høj medicinsk kvalitet. Det sikrer den bedst mulige transparens og høj synlighed af prøveindholdet.
   
 • Fremragende lysbeskyttelse: SARSTEDT centrifugerør kan bestilles i en brun udgave med enestående lysabsorberende egenskaber til særligt lyssensitive substanser (bl.a. vitaminer, enzymer og antistoffer med fluorescerende farvestoffer). Den brune rørtype sikrer i gennemsnit over 90 % UV-absorption.
   
 • Tåler nedfrysning: Ved at skabe luft rundt om rørene, kan de med fordel anvendes til nedfrysning. Husk ikke at stable tunge objekter ovenpå de frosne rør.
   
 • Optimeret pakning: 50 ml centrifugerør leveres i poser, der kan forsegles. Rørene ligger i lige rækker for let udtagning. Den nye pakning er en del af SARSTEDTs vedvarende ønske om at optimere pladsen under transport og samtidig begrænse mængden af emballage.

Hounisen® arbejder tæt sammen med SARSTEDT og en række nøglepartnere for at reducere CO2-udledning under transport samt etablere bedre muligheder for genanvendelse af plastemballagen fra laboratorieudstyr i Danmark.

Rørenes høje kvalitet sikrer, at de kan bruges til både centrifugering og nedfrysning uden at tage skade. Centrifugerørene holder tæt, beholder formen og bliver hverken skæve i gevind eller låg.

Ved at skabe luft rundt om rørene, kan de med fordel anvendes til nedfrysning.

Læs mere om de generelle anbefalinger ved nedfrysning af SARSTEDT centrifugerør og plastrør i denne guide (åbner i nyt link).

SARSTEDT centrifugerør kan bestilles i en brun udgave med enestående lysabsorberende egenskaber til særligt lyssensitive substanser (bl.a. vitaminer, enzymer og antistoffer med fluorescerende farvestoffer). Den brune rørtype sikrer i gennemsnit over 90 % UV-absorption.

Bestil her

SARSTEDTs centrifugerør med spids bund er CE-mærkede, ikke-cytotoksiske, fri for DNA, DNase/RNase og PCR-inhibitorer samt pyrogen-/endotoksinfrie. De fås desuden i en steril udgave (Biosphere® plus) samt i specialdesignede versioner, fx med stregkodemærkning. Du kan hurtigt downloade Batch certifikater online, der bekræfter rørenes kvalitet og renhed.

SARSTEDT centrifugerør kan bestilles med følgende renhedsgrader:

 • Steril - til applikationer hvor ingen spor af levende mikroorganismer må være til stede.
 • Pyrogen-/endotoksinfri og ikke-cytotoksisk - særligt velegnet til cellekulturapplikationer.
 • Fri for DNA-, DNase-, RNase- og PCR-inhibitorer - til opbevaring af bl.a. PCR-reagenser, buffere og plasmider.

Hos Hounisen® kan du bestille trådstativer, der passer perfekt til centrifugerør fra SARSTEDT:

 • 15 ml rør (Ø op til 16 mm): → Vælg trådstativ med Ø 18 her
 • 50 ml rør (Ø op til 29 mm): → Vælg trådstativ med Ø 31 her
 • Få specialdesiget din trådvare efter individuelle mål her.

Se udvalg af Trådstativer →

Se udvalg af Fryseæsker →

   

Højeste renhed - enestående klarhed


SARSTEDT centrifugerør produceres under fuldautomatiske forhold, hvilket sikrer rene og kontamineringsfrie produkter, der bl.a. er et krav ved sporstofanalyse.

Rørene produceres af ren polypropylen af høj medicinsk kvalitet. Det sikrer den bedst mulige transparens og høj synlighed af prøveindholdet.

 

   

Centrifugering op til 20.000 x g


Polypropylenrørene har en ekstra forstærkning og kan centrifugeres ved 20.000 x g (testet ved 20 °C i 20 minutter).

Et optimeret design med dobbeltgevind sikrer, at røret kan åbnes med én hånd ved kun at skrue 3/4 omgang.

   

Sikker forsegling - ergonomisk optimeret


SARSTEDT centrifugerør har et ergonomisk, tætsluttende skruelåg, der ikke skal efterspændes. Låget skal kun drejes 1/2 omgang og er derfor god ved hænderne - særligt i situationer, hvor låget skal lukkes og åbnes flere gange af samme eller flere brugere.

Rørene er testet lækagetætte i henhold til konventionen om International Transport af Farligt Gods ad Vej (ADR).

De kan derfor anvendes til særligt radioaktive, smitsomme eller dyrebare prøver.​

Prøv markedets nok bedste centrifugerør

Bestil gratis prøver

+45 86 21 08 00

salg@hounisen.com

Tilbage til oversigt

Dansk support (kl. 08-16)

Dag-til-dag levering

Hurtig genbestilling

Faguddannet personale