Go to top
Guides
Denne guide er skrevet af:
Jan Locher, Produktspecialist
Tilbage til oversigt
Vælg objektglas efter din vævstype
Hounisen® tilbyder en komplet serie af StarFrost® objektglas til dig, der arbejder med specielle vævstyper.

StarFrost® objektglas er lavet af ekstra klart glas med højeste optiske kvalitet, som er særlig vigtig, når det skal anvendes til mikroskopi. Materialets fysisk-kemiske egenskaber betyder desuden, at du uden yderligere behandling af glasset får optimal vedhæftning af dit væv.

StarFrost® objektglas undergår en unik rensningsproces, som gør dem særligt velegnede i histologiske og mikrobiologiske rutineapplikationer. Det ekstra klare glas har et lavt jernindhold, hvilket resulterer i meget høj gennemsigtighed, meget lav selvfluorescens og ingen farveforvrængning. Glassets specielle sammensætning giver minimal oxidation, hvilket sikrer prøveintegritet under langtidsopbevaring.

Komplet sortiment med StarFrost® objektglas

StarFrost® er IVD- og CE-mærkede objektglas, der produceres af Knittel Gläser i Tyskland i henhold til EF-direktiv 98/79 og ISO 8037/1-standarden.

Under fremstillingsprocessen sikrer højteknologisk udstyr og en vedvarende kvalitetskontrol, at StarFrost® objektglas og dækglas er ensartede og falder indenfor de fastsatte tolerancegrænser. Glasoverfladen er resistent overfor almindeligt anvendte kemikalier, og glassene får ikke ridser, når de bliver stablet.

StarFrost® objektglas fås i slebne og uslebne varianter og med skrivefelter i syv standardfarver, så du let kan farvekode dine prøver og bevare overblikket. StarFrost® objektglas er tilgængelige i de velkendte kantformater, såsom skåret, slebet 90° samt med eller uden afklippede hjørner, slebet 45° og skråkantede.

45°   90°   Skråkantet
   
         

StarFrost® objektglas findes desuden i en udgave til Inkjet-printere samt en coatet udgave, StarFrost® Adhesive og Advanced Adhesive, med en avanceret klæbeoverflade, så du slipper for at bruge dyre klæbestoffer og tidskrævende coating-teknikker.

Få et overblik over forskellen på de enkelte objektglas herunder, eller se hele serien af StarFrost® objektglas her.

Objektglas Coating Overfladebinding
StarFrost® Uden Hydrofil
StarFrost® Ink-Jet Printer Uden/Med Hydrofil/Hydrofob
StarFrost® Adhesive  Med (silan) Hydrofob
StarFrost® Advanced Adhesive Med Hydrofil

 

Oversigt over StarFrost® objektglas

Med StarFrost® objektglas kan du vælge netop den type glas, der passer bedst til din arbejdsopgave:

StarFrost®


Objektglas fremstillet i ekstra klart glas i overensstemmelse med ISO 8037/1. Fås i slebne og uslebne udgaver med et 20 mm skrivefelt på den ene side i 7 standardfarver (blå, grøn, gul, orange, lilla, rosa og hvid). Klar-til-brug og rengjorte ved en unik og miljøvenlig rengøringsprocedure. Hydrofil overfladebinding.

Det farvede skrivefelt er resistent overfor almindeligt anvendte kemikalier i laboratoriet. Derudover tåler objektglassene almindelige steriliseringsprocedurer, væsker med høj pH-værdi og trykkogere.

 
StarFrost®
     

StarFrost® Ink-Jet Printer


Objektglas med afrundede hjørner og specialtryk på bunden af glasset for at sikre optimal brug samt undgå ridser på glasoverfladen. Farven er specielt udviklet til inkjet-printere og godkendt til bl.a. Leica IPS® og Sakura Auto-Write®.

 
StarFrost® Ink-Jet Printer
     

StarFrost® Adhesive


Objektglas med silan-coating og hydrofob overfladespænding, der sikrer god binding af væv. Velegnet til rutineapplikationer.

 
StarFrost® Adhesive
     

StarFrost® Advanced Adhesive


Objektglas med specialudviklet coating og hydrofil overfladespænding. Denne type objektglas er udviklet specielt til brug i immunhistokemi (IHC) for at sikre ekstra god binding af væv.

 
StarFrost® Advanced Adhesive
     

StarFrost® Polycat


Objektglas med Poly-L-Lysine-coating til frysesnit og formalinfikseret væv, hvor der foretages immuncytokemiske farvninger og molekylære hybridiseringsassays.

 


StarFrost® Polycat

StarFrost® er IVD- og CE-mærkede objektglas, der produceres i Tyskland i henhold til EF-direktiv 98/79 og ISO 8037/1-standarden.

StarFrost® objektglas er fremstillet af ekstra klart glas, der undergår en unik rensningsproces, som gør dem særligt velegnede i histologiske og mikrobiologiske rutineapplikationer.

Det ekstra klare glas har et lavt jernindhold, hvilket resulterer i meget høj gennemsigtighed, meget lav selvfluorescens og ingen farveforvrængning.

Glassets specielle sammensætning giver minimal oxidation, hvilket sikrer prøveintegritet under langtidsopbevaring.

Læs mere om StarFrost® objektglas her

StarFrost® objektglas er et alternativ til SuperFrost® objektglas. Du opnår samme enestående glaskvalitet som du kender fra SuperFrost®, men ved at skifte til StarFrost® nedbringes det samlede CO2-aftryk, da udvinding af råmaterialer, produktion og transport holdes indenfor Europa.

Overgangen fra SuperFrost® til StarFrost® objektglas vil for bestilling af objektglas betyde følgende:

 • StarFrost® objektglas erstatter tidligere SuperFrost® objektglas
   
 • StarFrost® Ink-Jet Printer objektglas erstatter tidligere SuperFrost® Printink objektglas
   
 • StarFrost® Adhesive objektglas erstatter tidligere SuperFrost® Plus objektglas
   
 • StarFrost® Advanced Adhesive erstatter tidligere SuperFrost® Plus Gold objektglas

Få hjælp til konvertering og gratis vareprøver

Vi har sammenfattet alle relevante oplysninger i denne konverteringstabel (link åbner i nyt vindue), herunder de tidligere SuperFrost®-varenumre og de tilsvarende nye StarFrost®-varenumre.

Fra Hounisens danske varelager tilbyder vi leveringsaftaler på objektglas og dækglas, enten med fast leveringsdato eller som aftræk. Laver du en fast aftale om forbrug, kan vi tilbyde gratis lagerhotel og sikre forsyningen til aftalt tid.

Er du i tvivl om, hvilken type StarFrost® objektglas der passer bedst til din applikation, tilbyder vi gratis vejledning i dit laboratorie og medbringer vareprøver til test.

Kontakt
(+45) 86 21 08 00
salg@hounisen.com

Arbejder du med vævstyper med ringe vedhæftning, vil et StarFrost® Adhesive objektglas sikre ekstra god og holdbar binding af vævet. StarFrost® Adhesive objektglas fås i to forskellige varianter, der er velegnede til hver sin vævstype:

 • StarFrost® Adhesive: Silan-coatede objektglas til vævsfarvning i rutineapplikationer. Hydrofob overfladebidning (vandskyende).
   
 • StarFrost® Advanced Adhesive: Objektglas med coating til brug i immunohistokemi (IHC) og andre applikationer, hvor der er behov for ekstra binding af vævet til objektglasset. Hydrofil overfladebiding (vandsugende).

Med StarFrost® Adhesive objektglas undgår du uhensigtsmæssig baggrundsfarvning, eksempelvis den blå eller røde baggrund, der kan opstå ved hæmatoxylin og eosin-farvning af vævet på albuminbelagt glas.

Det samme gælder den brune baggrund, der kan opstå under immunoperoxidase- eller in-situ-DNS-hybridiseringsprocessen. StarFrost® Adhesive objektglas vil under disse procedurer tillade stærkere enzyminduktion, uden at vævet falder af.

Den klæbende belægning på StarFrost® Adhesive objektglas er begrænset til selve brugsområdet. Da undersiden er ubehandlet, har objektglassene ikke tendens til at klæbe, når de stables eller transporteres, og du undgår vanskeligheder med mærkning.

StarFrost® objektglas findes i en udgave, der er velegnet til Ink-Jet printere (blæk) og Thermal-Transfer printere (laser).

Uanset om dit laboratorie benytter Ink-Jet printere eller printere baseret på laserteknologi, findes der i StarFrost® sortimentet et objektglas, der matcher opgaven.

StarFrost® Ink-Jet Printer objektglas er specielt udviklet til ink-jet-printere og kompatibel med bl.a.:

 • Leica IPS®
 • Sakura Auto-Write®

StarFrost® Thermal-Transfer Printer objektglas er specielt udviklet til termotransfer-printere og kompatibel med bl.a.:

 • Thermo Scientific SlideMate™ I og II
 • Primera Signature Printer
 • Vogel

StarFrost® objektglas har afrundede hjørner (90˚) og fås i varianterne AdhesiveAdvanced Adhesive og Polycat med skrivefelter i 6 standardfarver:

1 - hvid / 2 - gul / 3 - pink / 4 - grøn / 5 - blå / 6 - orange / H - lys blå

         
  Objektglas Coating Overfladebinding  
  StarFrost® Uden Hydrofil  
  StarFrost® Ink-Jet Printer Uden/Med Hydrofil/Hydrofob  
  StarFrost® Adhesive  Med (silan) Hydrofob  
  StarFrost® Advanced Adhesive Med Hydrofil  
  StarFrost® Polycat Med (Poly-L-Lysine) -  
         
   
     

Vil du prøve StarFrost® objektglas?

Få tilsendt vareprøver

+45 86 21 08 00

salg@hounisen.com

Tilbage til oversigt

Dansk support (kl. 08-16)

Dag-til-dag levering

Hurtig genbestilling

Faguddannet personale