Go to top
Guides
Denne guide er skrevet af:
Hounisen®, Generelle guides
Tilbage til oversigt
Få styr på mærkninger og certificeringer
På hounisen.com kan du finde en række mærkninger og certifikater, der fortæller om produkternes egenskaber, renhedsgrad eller særlige services, der tilbydes ved køb af produktet.

Du finder en oversigt over alle typer af certificeringer og produktmærkninger herunder, både officielle mærkninger og egenudviklede af Hounisen® eller vores leverandører.

Vi gør opmærksom på, at nedenstående guide indeholder oplysninger, der alene er til vejledning. Kontrollér altid producentens emballage og indlægssedler for yderligere oplysninger.

For du brug for hjælp, rådgiver Hounisens® kundeservice alle hverdage 8-16, fredage til kl. 15.30. Du kan også få besøg af vores udekørende konsulenter, hvis du ønsker vejledning i dit laboratorie eller din klinik.

Kontakt
(+45) 86 21 08 00
salg@hounisen.com

     
 

CE-mærket
CE-mærkningen er dokumentation for, at produktet opfylder den gældende EU-lovgivning. CE-mærket angiver, at producenten lever op til direktiverne indenfor det pågældende produktområde samt overholder standardernes krav til sikkerhed, sundhed og miljø.

Læs mere

     
 

IVD
Medicinsk udstyr til in vitro-diagnostik (IVD) er udstyr, som er er bestemt til at undersøge prøvemateriale fra det menneskelige legeme. Medicinsk udstyr er inddelt i risikoklasser, der stiller specifikke krav til sikkerhed og ydeevne: Klasse I/Klasse A er forbundet med den laveste risiko, mens Klasse III/Klasse D er forbundet med den højeste risiko. Reguleres af EU-forordning om medicinsk udstyr til in vitro-diagnostik.

Læs mere

   


Kilde: laegemiddelstyrelsen.dk

     
 

Steril
Produktet er steriliseret ved en af følgende processer:

 • Steril EO - Steriliseret ved hjælp af en gasart
 • Steril R - Steriliseret ved bestråling (beta- eller gammastråler)
 • Steril A - Produceret under aseptiske forhold (renrumsforhold)
     
 

PCR Performance Tested
SARSTEDT produkter mærket PCR Performance Tested opfylder følgende certificerede renhedskriterier:

 • DNA-/DNase-/RNase-fri
 • PCR inhibitor-fri

Læs mere
Download certifikat

     
 

Biosphere plus
SARSTEDT produkter mærket Biosphere® plus opfylder følgende certificerede renhedskriterier:

 • Steril
 • DNA-/DNase-/RNase-fri
 • PCR inhibitor-fri
 • ATP-fri
 • Pyrogen-/endotoksin-fri

Læs mere
Download certifikat

     
 

TC Tested
SARSTEDT produkter mærket TC Tested opfylder følgende certificerede renhedskriterier:

 • Steril
 • DNA-/DNase/RNase-fri
 • Pyrogen-/endotoksin-fri
 • Ikke-cytotoksisk

Læs mere
Download certifikat

     
 

Cryo Performance Tested
SARSTEDT produkter mærket Cryo Performance Tested opfylder følgende certificerede renhedskriterier:

 • Steril
 • Pyrogen-fri
 • Ikke-cytotoksisk
 • Ikke-mutagen
 • DNA-/DNase- og RNase-fri
 • CE-/IVD-mærket

Læs mere
Download certifikat

     
 

Fødevaregodkendt
​​Forordning nr. 1935/2004 (artikel 15) indeholder de generelle regler for fødevarekontaktmaterialer, herunder specifikke krav til mærkning for at sikre korrekt brug, samt andre relevante oplysninger (fx betegnelsen på og mængden af de stoffer, der afgives af en aktiv komponent).

Kontrolrapport
Læs mere

     
 

UN3373
Ved forsendelse af diagnostiske prøver med posten skal UN3373-reglerne opfyldes. Reglerne stiller særlige krav til primær-, sekundær- og yderemballagen, der bl.a. skal kunne modstå en trykforskel på 0,95 bar.

Læs mere

     
 

Refill Revolution
Nyt pipettesystem fra SARSTEDT i innovativt og ressourcebesparende design:

 • 64 % mindre forbrug af plast til produktion af StackPack sammenlignet med separate pipettebokse.
 • Optimal udnyttelse af pladsen under transport: StackPack rummer 480 pipettespidser (svarende til 2 bokse med 192 pipettespidser).
 • Stabelbare komponenter minimerer spildplads i forbindelse med bortskaffelse.

Læs mere

     
 

Built Stronger
Produkter fra DWK Life Sciences (DURAN®, WHEATON® og KIMBLE®) der bærer dette ikon, er produceret med fokus på robusthed, holdbarhed og større modstandsevne.

Læs mere

     
     
 

Spill Protection
Produkter fra DWK Life Sciences (DURAN®, WHEATON® og KIMBLE®) der bærer dette ikon, er designet for at reducere risikoen for spild eller lækage.

Læs mere

     
     
 

Safer Handling
Produkter fra DWK Life Sciences (DURAN®, WHEATON® og KIMBLE®) der bærer dette ikon, er designet for lettere - og mere ergonomisk korrekt - håndtering af dyrebare væsker og kemikalier.

Læs mere

     
     
 

UV Protection
Produkter fra DWK Life Sciences (DURAN®, WHEATON® og KIMBLE®) der bærer dette ikon, er designet med henblik på at beskytte indholdet mod UV-lys og fotokemisk nedbrydning.

Læs mere

     
     
 

Hounisen® Returaftale
Indgås der en samarbejdsaftale, tilbyder Hounisen® at betale transport til genanvendelse af sorterede forbrugsartikler i ren PP-plast. Kontakt venligst kundeservice på (+45) 86 21 08 00 eller salg@hounisen.com

Læs mere

     
 

AQL 1.5
En handskes dokumenterede barriereegenskab udtrykkes i værdien Acceptable Quality Level (AQL). Testresultatet er baseret på antal defekte handsker ud af 100 styk. En AQL-værdi højere end 1,5 frarådes til klinisk brug.

Læs mere

     
 

EU Ecolabel
EU's miljømærke - EU-Blomsten - er en frivillig miljømærkeordning administreret af Europa-Kommissionen gennem Regulation (EC) No 66/2010. Miljømærkeordningen er en del af EU's handlingsplan for mere bæredygtigt forbrug, produktion og erhvervspolitik. EU's miljømærke lever op til ISO 14020 Type 1 kriterierne for miljømærker.

Læs mere

     
 

Svanemærket
Svanemærket er det officielle miljømærke i hele Norden, stiftet af Nordisk Ministerråd i 1989. Svanemærket er en af verdens skrappeste miljøcertificeringer. Målet er at mindske den samlede miljøbelastning fra produktion og forbrug – bl.a. for at mindske kemikaliepåvirkningen i dagligdagen, minimere klimaaftrykket og sikre en mere ansvarlig brug af jordens ressourcer.

Læs mere

     
 

FSC
FSC (Forest Stewardship Council) er en global certificering, der giver dokumentation for ansvarlig skovdrift. FSC-certificeringen giver sikkerhed for træ og papir fra veldrevne skove og andre ansvarlige kilder. FSC arbejder for natur og menneskers vilkår i verdens skovområder.

Læs mere

     
 

RESY
Kun genanvendelig emballage af papir, pap og bølgepap må bære RESY-symbolet.

Læs mere

     
 

GLS Klimakompensation
Når Hounisen® leverer med GLS, bliver din pakke klimakompenseret gennem ClimatePartner – helt uden ekstra omkostninger for dig som kunde. GLS klimakompenserer for den CO2-udledning, der er forbundet med hele leveringsprocessen fra pakken overgår til GLS, til den er leveret.

Læs mere

     
 

Gratis pipettekursus
Der tilbydes gratis pipettekursus ved køb af en Finpipette™ hos Hounisen® i 2022.

Læs mere

     
 

Gratis kalibrering
Der tilbydes gratis kalibrering hvert 2. år af boso blodtryksapparater, der købes hos Hounisen®.

Læs mere

     
 

Kølevare
Hounisen® sender ikke kølevarer op til en weekend eller en helligdag. Bestillingen skal kunne modtages en hverdag indenfor normal åbningstid.
Ved spørgsmål, kontakt venligst Hounisen® på:

(+45) 86 21 08 00
salg@hounisen.com

     
 

4 x WIN
Opnå 4 x WIN med en komplet håndhygiejneløsning fra Plum. Begræns smitte, og fasthold gode hygiejnevaner på en måde, hvor hudpleje, økonomi og miljø er tænkt ind fra starten: 
1. Forebyg smittespredning
2. Spar på budgettet
3. Skån hænderne
4. Minimér plastforbrug

Læs mere

Tilbage til oversigt

Dansk support (kl. 08-16)

Dag-til-dag levering

Hurtig genbestilling

Faguddannet personale