Hounisen® tilbyder flere ansvarlige forbrugsartikler

Hounisen® tilbyder en række miljømæssigt mindre belastende alternativer til traditionelle forbrugsartikler i laboratoriet og klinikken. Artiklerne er udvalgt efter kriterierne genanvendelighed, biologisk nedbrydelighed eller ressourcebesparelser i produktionen. 

Ansvarlige tiltag kan opnås på flere måder, eksempelvis ved at affaldssortere og genanvende mere. Det kan også være en god ide at samle sine bestillinger, så varerne sendes af sted på samme tid. Det sparer både penge til fragt og er med til at nedbringe CO2-udledningen.

Et andet miljømæssigt tiltag er at vælge forbrugsartikler i bionedbrydelige materialer, genanvendt plast eller produkter, hvor der under fremstilingsprocessen har været en reduktion i forbrug af energi og/eller vand.

I Hounisens® sortiment kan vi tilbyde en række miljømæssigt mindre belastende alternativer til traditionelle engangsforbrugsartikler, såsom handsker, håndhygiejneartikler og papirvarer.

Vi arbejder fortsat på at udvide sortimentet, ligesom vi aktivt udvælger leverandører med en ansvarlig produktion.

Hounisens® leverandør af aftørringspapir, TORK®, en del af den globale hygiejne- og sundhedsvirksomhed Essity, der er anerkendt som en af verdens mest ansvarlige virksomheder. Eksempelvis er 99,9 % af alle nyfibre i produkterne FSC- eller PEFC-certificerede eller opfylder standarden for kontrolleret træ.

Du er altid velkommen til at kontakte Hounisen® for yderligere information om alternativer til traditionelle forbrugsartikler til laboratoriet og klinikken:

salg@hounisen.com | (+45) 86 21 08 00

CHICOPEE® J-Cloth Plus klud

Bionedbrydelig og og komposterbar (bortskaffes med organisk affald)

 Kan anvendes til kontakt med fødevarer

Bestil varenummer 1108.7442 her

   

Naturesse® engangskop

 Bionedbrydelig og smagsneutral, velegnet til såvel kolde som varme væsker (tåler op til 85 °C)

 Kan gå på kompost, biogas eller bortskaffes på traditionel vis

Bestil varenummer 1108.1076 her

   

TORK Basic Mini M1 aftørringspapir

 Fremstillet af jomfrufibre og genbrugsfibre

Certificeret med EU Ecolabel

FSC Recycled credit TT-COC-002080

Bestil varenummer 1108.7090 her

   

Plum MILD håndsæbe

✓ Svanemærket, parfumefri, uden farvestoffer

✓ Ca. 60 % mindre forbrug af plast sammenlignet med pumpeflasker

✓ Optimering af plads ved levering og afhentning

Bestil varenummer 1107.3010 her

   

PURELL® hånddesinfektion

Op til 93% af ingredienserne er fremstillet af naturlige råvarer (bl.a. plantebaseret ethanol og naturlig glycerin)

 Indeholder en naturlig, plantebaseret fugtighedscreme

 Ingen parfume eller farvestoffer

 Er fremstillet vha. GOJO SMART-FLEX™-teknologi med 30% mindre forbrug af materialer

Bestil varenummer 1107.2176 her

   

Gode råd til laboratoriet eller klinikken, der gerne vil skåne miljøet 

Der findes i dag en række aktive tilvalg, det enkelte laboratorie eller klinik med fordel kan overveje, hvis der er et ønske om at støtte en miljømæssigt ansvarlig udvikling:

Hvis muligt, vælg produkter med et eller flere miljømærker, bl.a. Svanemærket, EU-Blomsten, EU Miljømærket, Den blå engel eller FSC®-mærket. Se en oversigt her.

Vælg produkter uden farvestoffer eller blegemidler.

Hvis muligt, vælg produkter og/eller emballage fremstillet i biologisk nedbrydelig og komposterbar materiale.

Hvis muligt, vælg produkter fremstillet af genanvendte materialer, eksempelvis rPET der er genanvendt polyethylenterephthalat (fra eksempelvis PET-flasker).

Da plast er et af de mest anvendte materialer i laboratorier og klinikker, kan plastik endnu ikke undværes. Men der arbejdes fortsat på at lave en række mindre belastende alternativer, der har lignende eller endda bedre egenskaber end traditionel plast.

Derudover arbejder Hounisen® på at lave et retursystem på udvalgte plastartikler, der kan genanvendes og bruges i fremstillingen af nye produkter. Læs mere om pilotprojektet Hounisen® Returaftale her.

     
 

Vidste du?

✔ Hounisens® hovedleverandør SARSTEDT har investeret i et moderne energibesparende og -optimerende management system, der overholder de strenge krav til ansvarlig energiledelse. Læs mere her.

✔ Langt størstedelen af SARSTEDTs plastvarer er fremstillet i polystyren, polycarbonat, polypropylen og polyethylen, der alle er rene kulbrinte-forbindelser, så der vil ikke opstå skadelige stoffer under forbrænding.

✔ Hounisen® samarbejder med SARSTEDT og et større dansk universitet for at sikre bedre genanvendelse af ren PP-plast fra brugt laboratorieudstyr. Projektet tager udgangspunkt i en rapport udarbejdet af Teknologisk Institut. Læs mere her.

✔ Vi tilstræber at købe hele paller hjem fra vores europæiske leverandører, så vi sikrer fyldte lastbiler på vejene. Vi genanvender al ubeskadiget emballage til videreforsendelse af varer, ligesom vi minimerer spildplads i alle pakker, der sendes ud af huset. Læs mere her.

✔ Vi har installeret et solcelleanlæg på toppen af lagerbygningen, og vi forpligtet vores energiselskab til at indkøbe vedvarende energi fra danske havvindmølleparker.

✔ Hounisen® donerer demovarer eller varer med datoudløb til velgørende formål for at reducere spild.

✔ Hounisens® tryksager er trykt på miljømærket papir fra et Svanemærket trykkeri (nr. 5041 0826). Læs mere her.