NYHED! Hounisen tilbyder flere bæredygtige forbrugsartikler

Nu tilbyder Hounisen en række bæredygtige alternativer til traditionelle forbrugsartikler i laboratoriet og klinikken. De nye miljøvenlige artikler er udvalgt efter kriterierne genanvendelighed, biologisk nedbrydelighed eller resourcebesparelser i produktionen. 

Bæredygtighed i laboratoriet og klinikken kan opnås på flere måder, eksempelvis ved at affaldssortere og genanvende mere. Et miljøvenligt tiltag kan desuden være at vælge forbrugsartikler i bionedbrydelige materialer, genanvendt plast eller produkter, hvor der under fremstilingsprocessen har været en reduktion i forbrug af energi og/eller vand.

Hounisens nye grønne sortiment er udvalgt med henblik på at tilbyde bæredygtige alternativer til nogle af de engangsforbrugsartikler, der anvendes mest i hverdagen, såsom handsker, håndhygiejneartikler og papirvarer. Vi arbejder fortsat på at udvide sortimentet, ligesom vi aktivt udvælger leverandører med en ansvarlig produktion.

Hounisens leverandør af aftørringspapir, TORK®, en del af den globale hygiejne- og sundhedsvirksomhed Essity, der er anerkendt som en af verdens mest bæredygtige virksomheder. Eksempelvis er 99,9 % af alle nyfibre i produkterne FSC- eller PEFC-certificerede eller opfylder standarden for kontrolleret træ.

Er du interesseret? Du er altid velkommen til at kontakte os for yderligere information om bæredygtige forbrugsartikler til laboratoriet og klinikken. Ring 86 21 08 00 eller skriv til salg@hounisen.com

4 bæredygtige favoritter på hounisen.com

 

CHICOPEE® J-Cloth Plus klud

✔️ Bionedbrydelig og og komposterbar (bortskaffes med organisk affald)

✔️ Kan anvendes til kontakt med fødevarer

Bestil varenummer: 1108.7442 her


naturesse® engangskop

✔️ Bionedbrydelig og smagsneutral, velegnet til såvel kolde som varme væsker (tåler op til 85 °C)

✔️ Kan gå på kompost, biogas eller bortskaffes på traditionel vis

Bestil varenummer: 1108.1076 her


TORK Basic Mini M1 aftørringspapir

✔️ Fremstillet af jomfrufibre og genbrugsfibre

✔️ Certificeret med EU Ecolabel

✔️ FSC Recycled credit TT-COC-002080
 

Bestil varenummer: 1108.7090 her


PURELL® hånddesinfektion

✔️ Op til 93% af ingredienserne er fremstillet af naturlige råvarer (bl.a. plantebaseret ethanol og naturlig glycerin)

✔️ Indeholder en naturlig, plantebaseret fugtighedscreme

✔️ Ingen parfume eller farvestoffer

✔️  Er fremstillet vha. GOJO SMART-FLEX™-teknologi med 30 % mindre materialeanvendelse

Bestil varenummer: 1107.2XXX (serie) her

Gode råd til laboratoriet eller klinikken, der gerne vil skåne miljøet 

Der findes i dag en række aktive tilvalg, det enkelte laboratorie eller klinik med fordel kan overveje, hvis der er et ønske om at støtte en miljøvenlig udvikling:

🌱 Hvis muligt, vælg produkter med et eller flere miljømærker, bl.a. Svanemærket, EU-Blomsten, EU Miljømærket, Den blå engel eller FSC®-mærket.

🌱 Vælg produkter uden farvestoffer eller blegemidler.

🌱 Hvis muligt, vælg produkter og/eller emballage fremstillet i biologisk nedbrydelig og komposterbar materiale.

🌱 Hvis muligt, vælg produkter fremstillet af genanvendte materialer, eksempelvis rPET der er genanvendt polyethylenterephthalat (fra eksempelvis PET-flasker).

Da plast er et af de mest anvendte materialer i laboratorier og klinikker, kan plastik endnu ikke undværes. Men der arbejdes fortsat på at lave bæredygtige alternativer, der har lignende eller endda bedre egenskaber end traditionel plast. Derudover arbejder Hounisen på at lave et take-back system på udvalgte plastartikler, der kan genanvendes og bruges i fremstillingen af nye produkter.

     
 

Vidste du?

✔ Hounisens hovedleverandør SARSTEDT har investeret i et moderne energibesparende og -optimerende management system, der overholder de strenge krav til ansvarlig energiledelse i EN ISO 50001, læs gerne mere her (link åbner i nyt vindue).

✔ Langt størstedelen af SARSTEDTs plastvarer er fremstillet i polystyren, polycarbonat, polypropylen og polyethylen, der alle er rene kulbrinte-forbindelser, så der vil ikke opstå skadelige stoffer under forbrænding. Stofferne kan derfor betegnes som miljøvenlige i forbindelse med korrekt bortskaffelse.

✔ Hounisen genanvender al ubeskadiget emballage til videreforsendelse af varer, ligesom vi minimerer spildplads i alle pakker, der sendes ud af huset.

✔ Hos Hounisen har vi forpligtet vores energiselskab til at indkøbe vedvarende energi fra danske havvindmølleparker.

✔ Hounisen donerer demovarer eller varer med datoudløb til velgørende formål for at reducere spild.

✔ Hounisens tryksager er trykt på miljømærket papir fra et Svanemærket trykkeri (nr. 5041 0826), læs gerne mere her (link åbner i nyt vindue).