Hounisen® Returaftale - Sammen om at genanvende mere

Hos Hounisen® arbejder vi målrettet med FN’s verdensmål nr. 12 om ansvarligt forbrug og produktion. Senest har vi taget initiativ til pilotprojektet Hounisen® Returaftale, hvor vi sammen med vores kunder genanvender den brugte PP-emballageplast fra SARSTEDT Refill Revolution-serien.

Som forhandlere og forbrugere af plast er det nødvendigt, at vi sammen tænker i nye løsninger, der gør det lettere at genanvende de eksisterende ressourcer på en mere hensigtsmæssig måde.

Når du køber pipettespidser hos Hounisen® fra Refill Revolution-serien, kan du nu sende ikke-kontamineret, tør PP-emballageplast retur til os (dvs. bokse, rammer og racks), fordi det er en værdifuld ressource, som kan genanvendes til nye produkter.

Pilotprojektet Hounisen® Returaftale tager udgangspunkt i en rapport udarbejdet af Teknologisk Institut, der indikerer, at for hvert kg PP-plast der genanvendes, kan vi reducere CO2-udledningen med 2 kg.

Læs hvordan du kommer i gang med Returaftalen her.

Projektet løber i første omgang t.o.m. den 31-05-2024.

Et fælles miljøtiltag

Hounisen® Returaftale bygger på en gensidig forpligtelse mellem Hounisen® og din arbejdsplads. Hounisen® betaler for transporten af den sorterede PP-plast, og vi stiller gerne skilte og guides til rådighed for at sikre, at sorteringen kommer godt fra start.

Til gengæld kvitterer din arbejdsplads med at sortere og stable den brugte PP-plast korrekt i egnede beholdere, så vi udnytter pladsen optimalt under transport. Se vejledning her.

Hvis pilotprojektet skal blive en succes, er det vigtigt, at brugerne er omhyggelige med sorteringen og kun indleverer produkter i tørt og ikke-kontamineret ren PP-plast. Det vil sige, ingen risikoaffald, våde artikler, pipettespidser eller andre plasttyper må indleveres, da det reducerer kvaliteten af den genanvendte plast.

Kontakt Hounisen® for at høre mere om betingelserne for aftalen:

salg@hounisen.com
(+45) 86 21 08 00
Opret en Raturaftale her.

Bemærk, vi tager kun PP-emballageplast retur fra Refill Revolution-serien, ikke selve pipettespidserne. Vi forbeholder os retten til at annullere Returaftalen, hvis aftalen misligholdes - f.eks. hvis PP-emballageplasten ikke er ren, tør og fra Refill Revolution-serien.

     

Hounisen® Returaftale 

Sæt genanvendelse på dagsordenen på din arbejdsplads

     

Hvorfor?

Emballagen fra Refill Revolution-serien (dvs. bokse, rammer og racks) er lavet af ren højkvalitets PP-plast. PP-plasten kan bearbejdes og genanvendes til nye produkter, men kun hvis det sorteres korrekt sammen med produkter af samme rene plasttype. Pipettespidser kan være kontaminerede eller med et filter af anden plasttype, hvorfor de ikke skal sendes med.

 
   
     

Hvad?

Indsamlet ren PP-plast køres til opbevaring hos Hounisen®, indtil vi når en aftalt mængde, som sendes videre til Aage Vestergård Larsen A/S. Her bearbejdes plasten til granulat, der kan indgå i produktionen af nye produkter. Hounisen® afholder alle udgifter til fragt og lagerhotel.

     

Hvordan?

Kontakt Hounisen® for at høre mere om betingelserne for Returaftalen. Inden der kan bestilles en gratis GLS-returlabel, skal du indsende dokumentation for, at du har læst og forstået betingelserne for aftalen. Se hvordan her.

 1. Stabl de rene PP-produkter i en egnet kasse (se vejledning her). Genbrug gerne papkasser fra tidligere leveringer, dog skal størrelsen minimum være:
  L: 55,6 x B: 37 x H: 34 cm (svarende til en Senior-flyttekasse fra byggemarkedet)
  Husk at være omhyggelig med sortering og pakning, så vi ikke flytter for meget luft.

   
 2. Ring 86 21 08 00 eller send en mail til salg@hounisen.com, og få en forudbetalt GLS-label (skriv ‘Retur plast’ på).
   
 3. Aflever pakken i en GLS pakkeshop, eller få den sendt fra en varemodtagelse/forsendelse. Pakken klimakompenseres gennem ClimatePartner.
 
     

Vi bliver ikke uafhængige af plast til laboratoriebrug. Men vi kan sammen være med til at tage små skridt i en mere hensigtsmæssig retning, hvor vi genanvender den brugte plast i nye sammenhænge.

     
 

Kontakt Hounisen® på tlf. nr. 86 21 08 00 eller salg@hounisen.com
Vi tilbyder gratis skilte og visuelle guides til hjælp med sorteringen.

     

 

 

Vil du vide mere?

Læs gerne mere om Hounisen® Miljøtiltag her, eller hør vores direktør Jan Locher fortælle, hvad kombinationen af et dansk varelager og et tæt europæisk samarbejde betyder for såvel leveringstider som miljøpåvirkning i videoen herunder:

 

         
 

Kontakt os


Hør mere om Returaftalen og dens betingelser, og støt aktivt op om genanvendelse af PP-plast på din arbejdsplads:

Kontakt os
salg@hounisen.com
Tlf.: (+45) 86 21 08 00