Varenummer: 0010.0248

Beskrivelse:
Testkasette, mononukleose

Svartid: 5 min

På lager

Log ind eller Bliv kunde for at se priser og købe på Hounisen.com

Log ind

Mononukleose kendt som kyssesyge

Kyssesyge er en velkendt og almindelige sygdom hos især unge mennesker. Sygdommen skyldes infektion med Epstein-Barr virus (EBV). Infektionen viser sig som regel som en voldsom kraftig halsbetændelse med ondt i halsen, høj feber og hævede lymfekirtler på halsen. Mononukleose kan også medføre infektion i blandt andet lever og milt.

Med en quicktest på en lille blodprøve kan Epstein-Barr virus påvises med forholdsvis god sikkerhed i løbet af 5 minutter. Testen er en immunokromatografisk test til kvantitativ bestemmelse, ved hjælp af antistoffer indikeres om vira er til stede eller ej. Der kan være usikkerhed især i starten af infektionen, da mængden af vira endnu ikke er stor og der kan komme et falsknegativt svar. Et præcist svar kan hentes ved at indsende blodprøve til laboratorie, men ofte er det ikke nødvendigt.

Det kan dog være godt, at få vished for om der er tale om mononukleose eller en almindelige bakteriel streptokok-halsbetændelse. Bakterieinfektionen kan nemlig behandles med antibiotika, det kan mononukleosen ikke, da den skyldes virus. Der kan testes særskilt for streptokokker med en strep A quicktest.

Dansk support (kl. 08-16)

Dag-til-dag levering

Hurtig genbestilling

Faguddannet personale