Alt til overfladedesinfektion af klinikkens inventar

Regelmæssig desinfektion af overflader og medicinsk udstyr mindsker risikoen for smittespredning i din praksis. Alligevel kan der være en række faktorer, der i en travl hverdag gør det svært at rengøre alle kontaktpunkter regelmæssigt.

Derfor har Hounisen udvalgt en række praktiske desinfektionsmidler og -servietter til overfladedesinfektion i almen praksis, der har et bredt virkningsspektrum mod vira, svampe og bakterier, herunder MRSA. Med de hurtigtvirkende desinfektionsmidler har du altid en effektiv løsning lige ved hånden, som let kan desinficere de berørte områder.

Læs mere

I Hounisens sortiment finder du følgende produkter til overfladedesinfektion, der hver har deres fordele ved rengøring og desinfektion af inventar:

  • Desinfektionsservietter til inventarrengøring og -desinfektion bruges til mindre udstyr, samt hvor der er brug for øjeblikkelig rengøring og desinfektion. Desinfektionsservietterne er fri for alkohol, phenol og parfume og skånsomme mod både hænder og inventar.
     
  • Færdigblandet desinfektionsmiddel på sprayflaske bruges typisk til større apparater, eller når større overflader trænger til hygiejnisk sanering. Væsken sprøjtes på og fordeles med en klud.
     
  • Koncentreret rengørings- og desinfektionsmiddel til fortynding i vandig opløsning bruges til rengøring af større apparater, eller når større flader eller apparaturer trænger til en hygiejnisk sanering. En klud vrides op i opløsningen, og genstandene tørres over. Koncentrationen er afhængig af fortyndingsfaktoren.

Hounisens produkter til overfladedesinfektion overholder de Nationale Infektionshygiejniske Retningslinjer (NIR) for Almen Praksis, udgivet af Central Enhed for Infektionshygiejne. Ifølge SSI anbefales følgende typer af desinfektionsmidler til desinfektion af overflader i almen lægepraksis:

  • Produkter med 70-85 v/v% alkohol
  • Klor-baserede produkter (koncentration 1.000 ppm aktivt klor) ved kontaminering fra patienter med Clostridium difficile infektion eller patienter med Roskildesyge (norovirus)
  • Persyrer-baserede produkter (koncentration efter producentens henvisning) ved kontaminering fra patienter med Clostridium difficile infektion eller patienter med Roskildesyge (norovirus)

Kilde: www.ssi.dk

Dansk support (kl. 08-16)

Dag-til-dag levering

Hurtig genbestilling

Faguddannet personale