EKG-apparater og tilbehør

EKG – også kaldet elektrokardiografi – er en undersøgelse af de elektriske impulser, der sendes gennem hjertet, til identifikation af eventuelle hjertesygdomme. Impulserne registreres ved hjælp af et EKG-apparat, der opfanger og aftegner hjertets elektriske aktivitet på karakteristiske kurver. Kurverne undersøges nærmere for forandringer i hjertets tilstand, bl.a. undersøges for skader i hjertemuskulaturen eller på ledningssystemet.

EKG foretages ved, at patienten får sat elektroder fast på brystkasse, arme og ben. EKG-apparatet udskriver automatisk et elektrokardiogram på en papirstrimmel, der kan vise tegn på:

  • Rytmeforstyrrelser
  • Nedsat iltforsyning til hjertet
  • Ny eller ældre blodprop i hjertet
  • Overbelastning af hjertet

Kilde: sundhed.dk - se evt. film for illustration af en EKG-måling

Hos Hounisen finder du EKG-apparater fra EDAN, der begge kan sende målinger direkte til din PC og videre til elektroniske patientjournaler. Apparaterne analyserer automatisk målingerne, men du kan også selv analysere og kommentere på resultaterne. Der medfølger farvekodede ledninger for korrekt placering. I det hele taget et nemt brugervenligt EKG apparat, der er yderst anvendeligt i lægepraksis. Apparatet fås trådløst eller med USB-kobling til PC.

Her finder du også EKG-papir, adaptere til EKG-elektroder, TAB-elektroder, trykknap- eller bananstikelektroder samt rensecreme, elektrodecreme og elektrodespray. EKG-papiret er med standard rudemønster (millimeterpapir).

Dansk support (kl. 08-16)

Dag-til-dag levering

Hurtig genbestilling

Faguddannet personale