EKG-apparater og tilbehør

EKG – også kaldet elektrokardiografi – er en undersøgelse af de elektriske impulser, der sendes gennem hjertet, til identifikation af eventuelle hjertesygdomme. Impulserne registreres ved hjælp af et EKG-apparat, der opfanger og aftegner hjertets elektriske aktivitet på karakteristiske kurver. Kurverne undersøges nærmere for forandringer i hjertets tilstand, bl.a. undersøges for skader i hjertemuskulaturen eller på ledningssystemet.

EKG foretages ved, at patienten får sat elektroder fast på brystkasse, arme og ben. EKG-apparatet udskriver automatisk et elektrokardiogram på en papirstrimmel, der kan vise tegn på:

  • Rytmeforstyrrelser
  • Nedsat iltforsyning til hjertet
  • Ny eller ældre blodprop i hjertet
  • Overbelastning af hjertet

Kilde: sundhed.dk - se evt. film for illustration af en EKG-måling

Hos Hounisen finder du et stort udvalg af EKG-apparater til lægepraksis samt tilbehør dertil. Af EKG-apparater har vi følgende:

  • Cardiofax EKG-2150 apparat med 12-afledninger og indbygget fortolkningsprogram og printer, der udskriver på 3 kanaler af gangen. LCD-skærm der viser alle 12 afledninger i real-time.
     
  • Cardio M Plus, EKG og LFU, et 12-kanals EKG-apparat med mulighed for spirometriudbygning. 7" LCD-skærm der viser alle afledninger i real-time. Udmåling og fortolkning/diagnosticering vha. Minnesota-Code.

Her finder du også EKG-papir, adaptere til EKG-elektroder, TAB-elektroder, trykknap- eller bananstikelektroder samt rensecreme, elektrodecreme og elektrodespray. EKG-papiret er med standard rudemønster (millimeterpapir).

Dansk support (kl. 08-16)

Dag-til-dag levering

Hurtig genbestilling

Faguddannet personale