Udstyr til basal øjenundersøgelse i almen praksis

En basal øjenundersøgelse i almen praksis kan give brugbare informationer til videre behandling. Ved mistanke om mere kritiske tilstande, som kræver akut behandling, bør der henvises til øjenlæge.

Øjenundersøgelsen foregår typisk ved, at patienten placeres siddende foran den praktiserende læge. Det anbefales, at der foretages en undersøgelse af begge øjne. Der bør desuden være mulighed for at dæmpe lyset i lokalet.

Der findes flere metoder til at foretage en øjenundersøgelse på, hvoraf nogle af de mest udbredte er en visusundersøgelse (ved hjælp af aflæsning af bogstaver eller andre symboler på en visus tavle), synsfeltsundersøgelse (ad modum Donders), eksternaundersøgelse (vurdering af øjenomgivelserne) samt oftalmoskopi (forstørrelse af et lille område af nethinden). Til sidstnævnte øjenundersøgelse anvendes et oftalmoskop til at undersøge øjets nethinde og synsnerven. (Kilde: sdu.dk)

Følgende apparatur og forbrugsartikler vil typisk anvendes ved øjenundersøgelse:

Hounisen forhandler oftalmoskoper med indlagt XHL Xenon halogen- eller LED-belysning. Begge typer lyskilder kan bruges til at udføre korrekt oftalmoskopi, men oftalmoskoper med LED-pærer har en længere levetid og et lavere strømforbrug end traditionelle halogenpærer.

Hounisens visus tavler er godkendte efter de aktuelle retningslinjer for ETDRS (Early Treatment of Diabetic Retinopathy) og kan bestilles med bogstaver, tal eller ringe.

Vi hjælper dig gerne med at vælge det rigtige udstyr til øjenundersøgelse i klinikken. Kontakt Hounisens kundeservice på 86 21 08 00 eller salg@hounisen.com og få et uforpligtende besøg af vores udkørende konsulent.

Dansk support (kl. 08-16)

Dag-til-dag levering

Hurtig genbestilling

Faguddannet personale